Web Site Generator

Leśniczówka

Budynek parterowy z poddaszem mieszkalnym, na planie litery L, zaprojektowany na potrzeby Dyrekcji Generalnej Lasów Państwowych, jako leśniczówka. 
Leśniczówka składa się z dwóch mieszkań. Przy jednym z nich zlokalizowany jest gabinet z wejściem przez ganek wewnętrzny.

Wejście do pierwszego mieszkania wiedzie przez dobudowany ganek, do hallu z klatką schodową. 
Na parterze zaprojektowano kuchnię, salon, toaletę, oraz gabinet leśniczego, do którego wejście dla klientów prowadzi z ganku przez przedsionek. 
Przy narożniku domu zaprojektowano taras kryty pergolą i częściowo zacieniony przez opuszczoną połać dachu. Z hallu wejście do kotłowni, dostępnej także od zewnątrz.
Na poddaszu znajdują się trzy pokoje i łazienka.

Drugie mieszkanie znajduje się w sąsiednim skrzydle. Na parterze zlokalizowano kuchnię, salon, łazienkę, toaletę i dwa pokoje. Wejście do mieszkania przez przedsionek. Kotłownia dostępna z przedpokoju oraz od zewnątrz. Na poddasza jest jeden pokój oraz strych – poddasze niemieszkalne.

powierzchnia użytkowa 246,37 m2
powierzchnia zabudowy 218,52 m2
powierzchnia całkowita 304,94 m2
kubatura 834,45 m3

<

udostępnij