Web Page Generator

Nadleśnictwo

Przebudowa Ośrodka Edukacji Ekologicznej – Leśnego Kompleksu Promocyjnego, Lasy Janowskie

Zaprojektowano parter frontowego budynku, z hallem, windą i podjazdami dla niepełnosprawnych,
oraz z przebudową pokoi gościnnych na salę wystawy przyrodniczej. Ponadto wydzielono mały hall przy szczycie budynku. Na piętrze przewidziano lokalizację pokoju gościnnego – studia, dostosowanego dla osób niepełnosprawnych. Przy wejściu głównym pochylnia dla wózków.

W pomieszczeniach drugiego budynku zaprojektowano barek-kawiarenkę i dwa pokoje biurowe
z sekretariatem.

Nad obydwoma budynkami dach dwuspadowy o nachyleniu 15-20 stopni, nad łącznikiem dach kolebkowy, podobnie jak nad wejściem głównym. Ściana frontowa wiatrołapu dobrze nadaje się na tło dla dużego napisu informacyjnego wykonanego z metalowych liter. Ocieplenie elewacji metodą lekką mokrą, zróżnicowanie kolorystyczne elewacji polega na odcięciu ostatniego piętra i podkreśleniu go ciemnym tynkiem, dzięki czemu nawiąże optycznie do dachu. Cokoły, wypukła ściana wiatrołapu oraz zagłębiona ściana hallu licowana cegłą lub płytkami elewacyjnymi. Fragmenty przejrzystych ścian z luksferów w wiatrołapie i w ścianach szczytowych.   

<

udostępnij